Miben állunk rendelkezésre? Igazolás keresztszülői, bérmaszülői, házasságkötési tanúi tisztséghez

Ezeket az igazolásokat az a Plébánia kéri, ahol a szentségkiszolgáltatás történik, attól a Plébániától, ahová a tisztséget vállalt személy tartozik. Az alábbi feltételek alapján tudunk ilyen tisztségre igazolást kiállítani, ha Ön a hozzánk tartozó települések Plébániához tartozik!

  • Keresztszülő tisztséget olyan római katolikus vallású vállalhat, aki hitét gyakorolja. A keresztszülői tisztség vállalásához a területileg illetékes plébánostól kérjen igazolást. Más keresztény vallású (evangélikus, református) csak keresztelési tanúként anyakönyvezhető.
  • Bérmaszülői tisztséget olyan római katolikus vallású, aki részesült az elsőáldozás és a bérmálás szentségében is részesült, aki hitét gyakorolja.
  • Házassági tanú igazolást minden olyan 18. életévét betöltött római katolikusnak kiadható, aki képes arra, hogy a házasságkötésnél fizikailag jelen legyen, a házasságkötést észlelje, fel fogja és tanúsítani tudja. Nem római katolikusok is vállalhatnak házassági tanúi tisztséget, de az ő esetükben a plébánia nem illetékes igazolás kiállítására.

A fenti igazolások kiállítása teljesen térítésmentes! Ha ilyen célra igényli, kérem, töltse ki az alábbi elektronikus adatlapot!

Kérjük, töltse ki az alábbi adatokat!

A kitöltő személy adatai

Vezetékneve *
Keresztneve *
E-mail címe *
Telefonszáma *
Lakóhelye:
Kinek a nevében jár el?

Igazolás

Igazolás kérése *

Visszaigazolás módja

Az alábbi lehetőségek közül válassza ki a visszaigazolás módját
Jelen űrlap “BEKÜLDÉS”-ével elfogadom és hozzájárulok, hogy az általam igényelt szolgáltatásokkal kapcsolatban átadott saját és hozzátartozóm személyes adatait a Plébániaablak zárt rendszerében kezelje, a GDPR alapján biztonságosan tárolja és az igényelt folyamatokhoz, szolgáltatásokhoz, megrendeléshez kapcsolódó katolikus egyházi, állami hatósági és nem hatósági eljárások során a katolikus egyháznak és eljáró hatóságoknak, szervezeteknek az igénnyel / megbízással / meghatalmazással kapcsolatos ügyintézésre átadja. Az általános adatvédelmi tájékoztatót (ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ) elolvastam és elfogadom. Jelen jóváhagyásom írásban megküldött egyoldalú nyilatkozatommal bármikor visszavonhatom.
Gércei Római Katolikus Plébánia Hivatal
9672 Gérce, Kossuth Lajos u. 235.
0695/476-120

Munkatársak, személyes elérhetőségek
Plébános: Balasi István (0630/820-3903)

Helyettes plébános: -
Kisegítő lelkész: -
Állandó diakónus: -
Irodista: Kovács Krisztián 
Lelkipásztori munkatárs: Kovács László

Internetes elérhetőség
Honlap: www.gerceiplebania.hu
E-mail: gerceiplebania@gmail.com

Hivatali idő a személyes ügyintézésre (munkanapokon)
Hétfő: 8:30 - 16:00
Kedd: 8:30 - 13:00
Szerda: 8:30 - 16:00
Csütörtök: 8:30 - 13:00
Péntek: 8:30 - 16:00
Szombat-vasárnap: zárva

 

Hivatali időn kívül, csak előzetes bejelentkezéssel tudunk hivatali ügyeket intézni! Súlyos beteg ellátása bármikor kérhető a fenti elérhetőségeken!

Illetékesség

Az oldallagos plébániák elérhetőségei:

Az oldal használatához a következő, naprakészen frissített böngészők letöltését javasoljuk